Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Vacature Onderwijs & Kwaliteit Analist

Servicebureau KyK in Sneek

Cijfers …. voor sommigen een magische aantrekkingskracht, anderen krijgen al hoofdpijn bij de gedachte. Behoor jij tot die eerste groep? Die groep die enthousiast wordt van cijfermatige puzzels? Dan zou jij wel eens de perfecte analist kunnen zijn die we zoeken.

 

KyK scholen

Bij KyK Scholen streven we naar een toekomstbestendige organisatie die door samenwerking de kwaliteit van het onderwijs wil ontwikkelen en waarborgen. Ons servicebureau ondersteunt de 34 scholen in Fryslân, zowel in steden als op het platteland. Samen met leerlingen, docenten en ouders gaan we dagelijks op ontdekkingsreis voor duurzaam, avontuurlijk onderwijs dat verbonden is met het platteland en de regio Fryslân. Bij KyK noemen we dit: Krêft in Kollektyf.

 

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar een enthousiast persoon met een bevlogenheid voor het verzamelen van data en het vertalen van deze data naar duidelijke rapportages. Of je nu een recent afgestudeerde professional bent of juist jarenlange ervaring hebt, wij verwelkomen iedereen met een passie voor cijfers en data-analyse. Hoewel bekendheid met het onderwijs voor ons geen noodzaak is, staat voor ons centraal dat je: 

 • zittend achter je bureau, geniet van je werk door jezelf onder te dompelen in verschillende applicaties en informatiestromen;
 • snel vertrouwd raakt met verschillende (registratie)systemen en software om de juiste informatie te filteren;
 • in staat bent abstract te denken en op een hoger niveau te redeneren, waarbij je verbanden kunt leggen tussen verschillende gegevens;
 • een toegankelijke, open houding hebt, waardoor je voor andere mensen makkelijk benaderbaar bent voor vragen en informatie.

 

Wat verwachten we?

Als nieuwe collega verwachten we dat je met passie en enthousiasme in de gegevens duikt die nodig zijn om te bouwen aan onderwijskwaliteit. We verwachten dat je:

 • naar feiten kijkt, cijfers analyseert en conclusies daaruit weet te trekken;
 • adviseert - n.a.v. de door jouw gemaakte rapportages - over te nemen stappen, plannen en acties om te verbeteren op het gebied van kwaliteitszorg;
 • als signaalfunctie fungeert indien noodzakelijk;
 • met jouw authentieke en nuchtere houding jezelf in een sleutelrol weet te plaatsen;
 • in staat bent om verbanden te leggen tussen verkregen informatie en deze effectief kunt omzetten naar overzichtelijke rapportages.

 

Wat hebben we te bieden?

Naast de lekkerste kopjes koffie (of thee), bieden wij je:

 • een fijne werksfeer met veel humor en daadkracht;
 • een betekenisvolle functie voor 3 dagen in de week;
 • ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling;
 • aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een salaris in schaal 8 van de CAO PO OOP.

 

We zijn op zoek naar iemand die de uitdaging aangaat om zinvolle inzichten te verschaffen en waardevolle bijdragen levert aan onze organisatie. Als jij jezelf ziet in deze rol en enthousiast wordt van werken met data en rapportageprocessen, moedigen we je aan om te solliciteren. Dit kun je doen door je motivatie + CV te sturen vóór 5 maart naar jente.bulthuis@kykscholen.nl.

We kunnen niet wachten om jou te ontmoeten!