Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Vacature KyK Directeuren

Wij zoeken KyK directeuren….

 

Wie is KyK?

Bij KyK laten we kinderen zien wat zij de toekomst kunnen bieden. Daar is lef voor nodig. Waarom? Zonder lef kun je niet leren en kom je niet verder. Want leren doe je met vallen en opstaan, toch? Lef is volgens KyK vertrouwen op een goede afloop. Om vol zelfvertrouwen vooruit te durven kijken. Altijd met oog voor het kind. Bij KyK staat de toekomst elke dag voor de deur te trappelen. Om samen met de kinderen, leerkrachten en ouders op avontuur te gaan elke dag opnieuw. Duurzaam avontuurlijk onderwijs - verbonden met het platteland, en heel Fryslân. KyK, dat noemen wij nou Krêft yn Kollektyf.

Binnen KyK zijn we op zoek naar collega's die zich willen inzetten voor duurzame samenwerking. Voor ons is het cruciaal dat we een gedeelde visie en motivatie delen, en dat er een goede menselijke match is. We geloven in het werken vanuit de kracht van het collectief. Dit bevordert niet alleen een positieve werksfeer binnen de organisatie, maar dient ook als een inspirerend voorbeeld voor onze leerlingen.

Om dit te bereiken zijn we op zoek naar directeuren die onze visie en drijfveren deelt.

 

Voor ons is een KyK directeur …

een vernieuwer, nieuwsgierig van aard, handelt vanuit een open vizier, heeft oog voor verschillen en ziet dat we allemaal een verschillend perspectief op het leven hebben, zonder oordeel. Als geboren leider kan hij/zij goed luisteren, is een kei in organiseren en weet een inspirerende omgeving te creëren waarin iedereen kan oefenen, onderzoeken en ontdekken. De KyK directeur biedt een veilige ruimte waarin iedereen kan groeien en leren, en heeft oog voor de wereld om ons heen, waarbij de diversiteit een verrijking vormt voor het geheel.

 

Ben jij de KyK directeur die wij zoeken?

De functie van KyK directeur laat zich niet laat vangen in een eenduidige omschrijving, deze rol moet meebewegen door wat er nodig is op een school en voor het schoolteam. Als stichting richten we ons op het faciliteren en organiseren van de organisatie, waardoor het innovatievermogen van alle teams wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een lerende organisatie die alle schoolteams met elkaar verbindt, waarbij jij als KyK directeur een onmisbare schakel bent.

Jouw belangrijkste uitdaging is om als leidinggevende met een coachende stijl en met oog voor een gezonde bedrijfsvoering de school en het team daarin te leiden. Daarin heb je lef en je durft nieuwe paden te bewandelen. Humor en kunnen relativeren vinden we van belang. Lachen en plezier horen bij een krachtig collectief. 

Met dit alles in ons achterhoofd zijn we dus op zoek naar directeuren die deze filosofie met ons kunnen waarmaken. Een kans om het verschil te maken. In een organisatie waar je juist jouw team op onderwijskundig vlak het voortouw kan laten nemen.

 

Jouw plek bij KyK

We hebben opdrachten voor ervaren directeuren, maar ook vacatures voor startende directeuren. Een combinatie van twee directeuren op een opdracht is ook een mogelijkheid. We hebben kleine scholen en middel tot grotere scholen. Afhankelijk van de schoolopdracht, jouw drijfveren en ambities, jouw onderwijskundige en leidinggevende ervaring kijken we samen op welke plek jij binnen KyK het beste tot jouw recht komt. Daarnaast krijg je als KyK directeur ook zelf de ruimte om te groeien. Er zijn volop mogelijkheden voor opleidingen en trainingen, want ons motto is een leven lang ontwikkelen. En of je nu één dag, meerdere dagen of fulltime aan de slag wilt, we gaan graag met je in gesprek.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!